O υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., John Kerry, καταδίκασε τα σημερινά αιματηρά επεισόδια στην Αίγυπτο, ζητώντας την άμεση άρση του μέτρου που θέτει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Τα σημερινά γεγονότα είναι λυπηρά και αντιβαίνουν στις προσδοκίες των Αιγυπτίων για ειρήνη, συμμετοχή και αληθινή Δημοκρατία. Οι Αιγύπτιοι εντός κι εκτός κυβέρνησης πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω. Πρέπει να συμβάλουν ώστε η κατάσταση να ηρεμήσει και να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία», σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα έδωσε έμφαση στις προσπάθειες που είχαν καταβάλει οι Η.Π.Α. την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου η μεταβατική κυβέρνηση να σεβαστεί τη λαϊκή βούληση και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των πολιτών, ενώ εξήγησε πως είχαν απευθύνει έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να δώσουν μια λύση μέσα από τον διάλογο.

«Οι Αιγύπτιοι βρίσκονται μπροστά σε μια κρίσιμη στιγμή. Ο δρόμος της βίας οδηγεί σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση, οικονομική κρίση και συμφορές. Το μόνο βιώσιμο μονοπάτι για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές είναι μια πολιτική λύση στο πρόβλημα», επεσήμανε επίσης.

Μετά την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου της Αιγύτπου, Mohammed Morsi, στις 3 Ιουλίου παρατηρείται μια σταδιακή κλιμάκωση της έντασης στο εσωτερικό της αφρικανικής χώρας, η οποία κορυφώθηκε με τις βίαιες συμπλοκές της Τετάρτης ανάμεσα σε υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και μέλη των δυνάμεων Ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013, 19:50

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης