Μια έκρηξη και πυροβολισμοί ακούστηκαν σήμερα από το σπίτι στην Καμπούλ του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές στο Αφγανιστάν, Άσραφ Γάνι, την ώρα που ο ίδιος δεν βρισκόταν στην οικία του, δήλωσε σήμερα αξιωματικός της αστυνομίας.

«Τέσσερις άνθρωποι εισήλθαν στην οικία του Άσραφ Γάνι και σημειώθηκε μια έκρηξη, ενώ ακολούθησαν και πυροβολισμοί», δήλωσε ο αστυνομικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters – που βρισκόταν κοντά στο σπίτι του υποψηφίου – δήλωσε ότι συνέχιζε να ακούει πυροβολισμούς.

Από την πλευρά του ο Χάσματ Εστανκαζάι, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, επεσήμανε ότι «δύο εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στην οικία του υποψηφίου».

Ο Γάνι λίγο μετά την επίθεση ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Μόλις έφτασε στη συγκέντρωση στην Γκάρντεζ, ένα τεράστιο πλήθος δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γκάρντεζ είναι μια επισφαλής περιοχή νότια της Καμπούλ. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Ο Γάνι είναι πρώην αξιωματούχος της Παγκόσμιας Τράπεζας που έχει επιλέξει τον ισχυρό Ουζμπέκο πρώην πολέμαρχο, Αμπντούλ Ρασίντ Ντόστουμ, ως συνυποψήφιο για την θέση του αντιπρόεδρου.

Η αφγανική πρωτεύουσα έχει τεθεί σε συναγερμό ενόψει της διεξαγωγής στις 5 Απριλίου των προεδρικών εκλογών, τις οποίες οι Ταλιμπάν έχουν απειλήσει να εμποδίσουν με μια εκστρατεία βομβαρδισμών και δολοφονιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης