Μεγάλα λόγια αλλά στην πραγματικότητα ανεφάρμοστα φαίνεται ότι είναι στα δικαστήρια τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Για άλλη μία φορά αποδείχτηκε ότι αποτελούν «ευσεβή πόθο» δικαστών και δικηγόρων, καθώς δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας ακόμη και τώρα που η πανδημία «σαρώνει» τη χώρα. 

Έτσι, την ώρα που ο κορωνοϊός δοκιμάζει τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι αρμόδιοι των φυλακών ουδόλως πτοούνται, επιτρέποντας τις μεταγωγές κρατουμένων με ύποπτα συμπτώματα στα δικαστήρια χωρίς προηγουμένως να υποβληθούν σε διαγνωστικούς ελέγχους για την ανίχνευση του COVID-19! Όχι μόνο δηλαδή δεν προφυλάσσουν την υγεία των ίδιων των κρατουμένων, αλλά θέτουν σε κίνδυνο και την προστασία των παραγόντων της δίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H… αμέλεια αυτή οδήγησε το πρωί σε διακοπή μία από τις δίκες, τρεις ώρες μετά την έναρξή της!!! Ήταν η στιγμή που άρχισε να απολογείται μια 16χρονη η οποία μαζί με άλλα δύο αγόρια, 16 και 17 ετών, κατηγορείται για τη δολοφονία της 50χρονης μητέρας της, τον Νοέμβριο του 2020, στην Αγία Βαρβάρα.

Τα ανήλικα παιδιά, τα οποία πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση, δικάζονται σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της 50χρονης.

Η ακροαματική διαδικασία, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, είχε φτάσει στο στάδιο των απολογιών, όταν η 16χρονη ανέφερε ότι δεν αισθάνεται καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου αν η 16χρονη είχε υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό πριν γίνει η μεταγωγή της από τις φυλακές Ανηλίκων, εκείνη απάντησε αρνητικά. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι είπε στους δικαστές πως δεν έχει εμβολιαστεί. 

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε τη διακοπή της δίκης για τις 28 Φεβρουαρίου, με τους δικηγόρους να διαμαρτύρονται πως δεν λαμβάνονται στα δικαστήρια τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Η 16χρονη, η οποία έχει καταδικαστεί ως η ηθική αυτουργός του εγκλήματος, είχε προλάβει να μιλήσει στην απολογία της μόνο για τις τεταμένες σχέσεις που είχε με τη μητέρα της, αλλά και για την αδυναμία που είχε στον πατέρα της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή από καρκίνο δύο χρόνια πριν τη δολοφονία.

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν οι μητέρες των δύο ανήλικων αγοριών που, σύμφωνα με την κατηγορία, ήταν οι φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος, αλλά και δύο γείτονες της άτυχης γυναίκας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης