Την συμπαράστασή τους στους εννέα πολίτες που δικάζονται την Τρίτη για συμμετοχή στην κατάληψη της Αντιπεριφέρειας τον Φεβρουάριο του 2012, εκφράζουν με γραπτή τους ανακοίνωση οι τρεις βουλευτές της Κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, το κείμενο που υπογράφει ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και οι βουλευτές Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη και Παύλος Πολάκης, έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εποχή των πολιτικών και κινηματικών διώξεων πέρασε ανεπιστρεπτί, ωστόσο τα απόνερα των μνημονιακών επιλογών είναι ακόμα εδώ. Την Τρίτη 10 Μάρτη πρόκειται να διεξαχθεί η δίκη 9 ενεργών πολιτών, οι οποίοι διώκονται για τη συμμετοχή τους σε αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις, κατηγορούμενοι για κατάληψη κτιρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας (10-11/2/2012) ενάντια στην ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου.

Η νίκη της Αριστεράς στις εκλογές του Ιανουαρίου σήμανε το τέλος των πολιτικών του μνημονίου και το συνακόλουθο τερματισμό τέτοιου είδους προκλητικών πρακτικών. Η “βιομηχανία” πολιτικών διώξεων και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης είναι αδιανόητες για μια ευνομούμενη δημοκρατική χώρα. Η πολιτική και θεσμική ηγεσία του τόπου οφείλει να σταθεί δίπλα στους αγωνιστές και στις κινηματικές δυνάμεις που βίωσαν την καταστολή δικαιωμάτων κι ελευθεριών.

Είναι δεδομένη η συμμετοχή και η συμπαράσταση μας στον αγώνα των διωκόμενων σε αυτήν και σε όσες άλλες δίκες ακολουθήσουν. Τέλος, είναι αυτονόητη η απόφασή μας να υπερασπιστούμε τα συλλογικά δίκαια και τους καθημερινούς αγώνες για εργασία, δικαιώματα και Δημοκρατία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: zarpa.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης