Μία σημαντικότατη πτυχή, κομβικής σημασίας, για την ευρεία αξιοποίηση της συσκευής του Πέτρου Ζωγράφου παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στον «Κίτρινο Τύπο» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Το ετήσιο κόστος λειτουργίας μίας τυπικής κατοικίας (120 τ.μ.) είναι 6 φορές πιο φθηνό με τη συσκευή του Πέτρου ΖωγράφουΟ Νίκος Γκλιάτης, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής, δημιούργησε ένα ειδικό πρόγραμμα υπολογίζοντας το συνολικό κόστος των μέχρι σήμερα γνωστών πηγών ενέργειας σε σχέση με την τεχνολογική καινοτομία του συστήματος του Πέτρου Ζωγράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από την εξομοίωση λειτουργίας ενός σπιτιού 120 τ.μ., οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σύστημα του Πέτρου Ζωγράφου είναι κατά πολύ φθηνότερο από όλες τις γνωστές πηγές παραγωγής ενέργειας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, LPG, κιλοβατώρα-ΔΕΗ).

Ο κ. Γκλιάτης εξομοίωσε τη λειτουργία μιας κατοικίας υπολογίζοντας την ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης μέσα σε έναν χρόνο.

Εφόσον η συσκευή του Έλληνα φυσικού βιομηχανοποιηθεί και παραχθεί μαζικά, τότε το κόστος λειτουργίας μίας τυπικής κατοικίας είναι 6 φορές πιο φθηνό από την πιο οικονομική μέθοδο θέρμανσης που είναι η αντλία θερμότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί της ουσίας, η συσκευή του Πέτρου Ζωγράφου εκτός από το χαμηλότατο κόστος καθιστά την κατοικία αυτάρκη και αυτόνομη όσον αφορά στη χρήση ενέργειας, ενώ παράλληλα είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον. Αυτό διότι, σύμφωνα με τον εφευρέτη, τα κατάλοιπα της συσκευής δεν περιλαμβάνουν κανένα άλλο στοιχείο, όπως διοξείδιο και μονοξείδιο του άνθρακα, παρά μόνο νερό απιονισμένο.

Παρακολουθήστε απόσπασμα για την εφεύρεση:

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν πίνακες με αναλυτικά παραδείγματα και συγκριτικές στήλες που αποδεικνύουν αυτές τις διαφορές:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κόστος παραγωγής ενέργειας από τη συσκευή (παραγωγή ενέργειας από το υδρογόνο) του Πέτρου Ζωγράφου εν συγκρίσει με την κιλοβατώρα της ΔΕΗ

Συγκριτικό κόστος για κάθε πηγή ενέργειας

Απολογιστικό κόστος θερμικής ενέργειας (πράσινο χρώμα για τη συσκευή Ζωγράφου)

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή με καλεσμένους για το ασφαλιστικό, αγροτικό και την εφεύρεση:

Παπαμαρινόπουλος: «Ελπίζω να μην αντιγραφεί η πατέντα Ζωγράφου και χάσει η χώρα το στρατηγικό της πλεονέκτημα»

Στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο καθηγητής Γεωφυσικής, Στ. Παπαμαρινόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τη συσκευή του Πέτρου Ζωγράφου.

«Έχω παρακολουθήσει και από τη Γαλλία και από την Πάτρα όλες τις εκπομπές για τη μοναδική αυτή εφεύρεση» τόνισε ο κ. Παπαμαρινόπουλος.

«Θα πρότεινα να γίνει το εξής πείραμα υπό τη σκέπη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών: Να εγκατασταθεί σε σπίτι και να αξιολογηθεί» συμπλήρωσε.

«Πιστεύω ότι πολύ σύντομα ο κόσμος θα καταλάβει στην πράξη τι σημαίνει αυτή η συσκευή. Δεν θα πρέπει να απελπίζεται κάποιος και να περιμένει άμεσες ενέργειες, γιατί υπάρχουν κανόνες, και ελπίζω η πατέντα να κατοχυρωθεί, να μην αντιγράψει κάποιος τη συσκευή και να μη χάσει η χώρα το στρατηγικό της πλεονέκτημα» επεσήμανε.

Τέλος, εξέφρασε την πικρία του, καθώς δημοσιογράφοι και συνάδελφοί του καθηγητές δεν επέδειξαν ανάλογο ενδιαφέρον για αυτήν τη συσκευή.

Στιγμιότυπο από το πρώτο μέρος της εκπομπής με θέμα το αγροτικό και το ασφαλιστικό

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκαν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής και ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λ. Ρακιντζής

Λεπτομέρειες που αφορούν στο ακριβές ενεργειακό αποτύπωμα της συσκευής που παράγει ρεύμα από αθώο νεράκι θα αναλυθούν σε επόμενη εκπομπή, παρουσία του εφευρέτη και εκλεκτών επιστημόνων.


Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα και παρακολουθήστε τις εκπομπές για την εφεύρεση

Δείτε επίσης:

Ο υπουργός Εσωτερικών στον «Κίτρινο Τύπο»: Θα μας κρίνει ο ελληνικός λαός, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016, 21:43

Αγρότες Νίκαιας προς την κυβέρνηση: Καταφέρατε να ξεσηκώσετε τον κόσμο, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016, 21:18

Ρακιντζής στον «Κίτρινο Τύπο»: Για να χτυπηθεί η διαφθορά πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016, 21:01

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης