Η κάμερα της εκπομπής «Ζούγκλα» βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα. Εκεί, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με νέους κρατουμένους και να αφουγκραστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη διαφορετική αυτή ζωή, τις ανησυχίες και, κυρίως, τις προσδοκίες και τα όνειρα των συμπολιτών μας αυτών για ένα καλύτερο αύριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οικογένεια, οικονομική κρίση, κακές παρέες και κοινωνικό περιβάλλον συνθέτουν τα αίτια για την παραβατικότητα που μετατρέπουν ανήλικους από εν δυνάμει σε εν ενεργεία «παράνομους», εγκληματίες ή θύματα… Η ζωή σε ένα κατάστημα κράτησης κυλάει με αργούς ρυθμούς και η καθημερινότητα αποτελεί ρουτίνα, κάθε καινούρια ημέρα ελάχιστα διαφέρει από την προηγούμενη, αναφέρουν οι νεαροί τρόφιμοι. Μόνο τα όνειρα αλλάζουν… κάθε ένας το δικό του…

Ο Γιάννης Τσαριτσάνης 21 ετών από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στις φυλακές με 22 χρόνια φυλάκιση για ληστείες σε βενζινάδικα και κλοπές σε μηχανάκια. Μιλά για τα παιδικά του χρόνια, τις κακές παρέες και την εμπλοκή του με την παραβατικότητα. Πρώτη φορά μπήκε στη φυλακή σε ηλικία 15 ετών.

Ο Αρμάντο 21 ετών( από την Αλβανία), βρίσκεται στη φυλακή με την κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία και ανθρωποκτονία που έγινε σε κατάστημα στο Μενίδι. Όπως υποστηρίζει δεν είχε καμία εμπλοκή με την υπόθεση και περιγράφει την ιστορία του σχετικά με τη ληστεία, αλλά και τη ζωή του μέσα στη φυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Χαλούλος 21 ετών, από τη Μανωλάδα Ηλείας, βρίσκεται στη φυλακή λίγο παραπάνω από 6 μήνες. Είναι ο αδερφός του 27χρονου επιστάτη που πυροβόλησε με καραμπίνα εναντίον πακιστανών εργατών στην Μανωλάδα Ηλείας όπου και εργάζονταν σε καλλιέργεια Φράουλας.

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης, ο οποίος σχολιάζοντας τα προβλήματα των φυλακών, ανέφερε ότι λόγω της κρίσης μειώθηκαν τα κονδύλια στο μισό (από το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, στα 500 εκατομμύρια). Παράλληλα, τόνισε ότι έχουν αναληφθεί νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποσυμφόρηση των φυλακών.


Δείτε ακόμη:
“Ευχαριστώ τον Θεό που μπήκα φυλακή”

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013, 08:14

Το πρώτο σκακιστικό τουρνουά στο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα στη zougla.gr

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011, 23:43

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης