Ημέρα εκλογών και οι πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για να αναδείξουν τους τοπικούς άρχοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μικροεντάσεις, παρατράγουδα και διάφορα ευτράπελα σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, που ξεκίνησε στις 7 το πρωί.

Προσαγωγές, απουσία μελών εφορευτικών επιτροπών και αντεγκλήσεις μεταξύ ψηφοφόρων συνθέτουν το σκηνικό της σημερινής ημέρας, λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες στα κατά τόπους δημοτικά διαμερίσματα.

Το zougla.gr σάς παρουσιάζει αυτά τα περίεργα περιστατικά από όλη την Ελλάδα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σε ηλικία 102 χρόνων

Ίσως ο μεγαλύτερος σε ηλικία ψηφοφόρος άσκησε σήμερα στην Πρέβεζα το εκλογικό του δικαίωμα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, σε ηλικία 102 χρόνων. Πρόκειται για τον κ. Ιωάννη Κούρτη, ο οποίος γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1912.

Ο κ. Κούρτης υπηρέτησε στο Αλβανικό Μέτωπο το 1940 ως έφεδρος ανθυπολοχαγός, ενώ εργάστηκε στο Δημόσιο ως γεωπόνος.

Ο σκύλος αποφάσισε τι θα ψηφίσει

Ένα από τα πρώτα ευτράπελα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο σκύλος και τα ψηφοδέλτια.

Να αφήσει το αγαπημένο του τετράποδο να επιλέξει αντί για κείνον αποφάσισε ψηφοφόρος στη Μαράσλειο, όπου ψήφισε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο συγκεκριμένος πολίτης είχε τοποθετήσει όλα τα ψηφοδέλτια στον λαιμό του σκύλου του και, αφού θα τα πετούσε κάτω, θα έριχνε στις κάλπες όποιο δάγκωνε ο πιο πιστός του φίλος.

Ένταση και προσαγωγή υποψηφίου στην Κρήτη

Δεν έλειψε η ένταση και σε αυτή την εκλογική διαδικασία στην Κρήτη, χωρίς ωστόσο να πάρουν σοβαρές διαστάσεις τα επεισόδια. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υποψήφιος του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση για τον Δήμο Ηρακλείου προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, όλα ξεκίνησαν σε εκλογικό τμήμα της Νέας Αλικαρνασσού, όπου ο συγκεκριμένος υποψήφιος ζητούσε διευκρινήσεις σχετικά με τους εκλογικούς φακέλους, με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι και η δικαστική αντιπρόσωπος να αιτηθεί της αστυνομικής συνδρομής.

Στο σημείο βρέθηκε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Συντυχάκης, και το επεισόδιο δεν πήρε διαστάσεις.

Ξάνθη: Πήγαν σε εκλογικά κέντρα και βρήκαν… κλειδωμένες τουαλέτες

Κλειδωμένες τουαλέτες βρήκαν το πρωί της Κυριακής δικαστικοί επιμελητές σε εκλογικά κέντρα της Ξάνθης.

Όπως είναι γνωστό, ως εκλογικά κέντρα χρησιμοποιούνται σχολικές μονάδες της περιοχής, ωστόσο σε ορισμένα εξ αυτών οι τουαλέτες ήταν κλειδωμένες και τα κλειδιά αναζητούνταν.

Πρόκειται για πρόβλημα που έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν, ενώ εκτός από θυμηδία προκαλεί και σοβαρά προβλήματα στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων άλλα και των δικαστικών και εφορευτικών επιτρόπων.

Ζαχάρω: Ιερέας με σκισμένα ράσα στο αυτόφωρο λόγω καβγά που ξεκίνησε για τα εκλογικά

Στο αυτόφωρο κατέληξε ένας ιερέας από την περιοχή της Ζαχάρως έπειτα από καβγά που ξεκίνησε από εκλογοκουβέντα και επεκτάθηκε σε προσωπικές διαφορές με τρίτο πρόσωπο. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, παραμονή των εκλογών, σε καφενείο της περιοχής, με τον ιερέα -σύμφωνα με πληροφορίες- να ξεκινά κουβέντα για τη δραστηριότητα στελέχους του τοπικού Δήμου.

Υπήρξε ένταση με αντιδήμαρχο κατά τη λεκτική αντιπαράθεση, όμως με τη συμμετοχή άλλου ατόμου στην κουβέντα ξεκίνησε ένας μεγαλύτερος κύκλος έντασης, με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια. Ο ιερέας φέρεται να χαστούκισε τον άντρα που παρενέβη στη συζήτηση, εκείνος τον τράβηξε από το ράσο, το οποίο σκίστηκε, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και της αστυνομίας δόθηκε τέλος στο επεισόδιο. Ο άντρας που χαστούκισε ο ιερέας υπέβαλε μήνυση και ο τελευταίος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.

Έσπασαν την κάλπη

Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί σε εκλογικό τμήμα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Κόνσουλας έσπασε την κάλπη έπειτα από διαπληκτισμούς που είχε με τη δικαστική αντιπρόσωπο.

Γιαγιά πήγε να ψηφίσει με το τρακτέρ…

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μια γιαγιά στα Τρίκαλα πήγε να ψηφίσει οδηγώντας τρακτέρ!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι βρέθηκαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής στο εκλογικό κέντρο της Μεγάρχης Τρικάλων, όταν η κυρία Δήμητρα Καραμήτσου έφτασε εκεί μαζί με το τρακτέρ της.

Η σούπερ γιαγιά, όπως έγραψε το trikalavoice.gr, κατέβηκε βιαστικά από το τρακτέρ και μπήκε σχεδόν τρέχοντας για να προλάβει να ψηφίσει…

Καβάλα: «Ξυπνήστε να ψηφίσετε»

Ένα τραγελαφικό περιστατικό σημειώθηκε στην Καβάλα νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Οδηγός αυτοκινήτου, διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φώναζε στους περαστικούς: «Ξυπνήστε να ψηφίσετε… Πάτε να ψηφίσετε, πρόβατα…».

Πάτρα: Ψάχνουν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών

Ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στην Πάτρα, με τους δικαστικούς αντιπροσώπους -για άλλη μια φορά- να… ψάχνουν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Σε κάποια εκλογικά τμήματα δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας από τις εφορευτικές επιτροπές, ενώ στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών στην οδό Κορίνθου, χαρακτηριστικά, σε τέσσερα εκλογικά τμήματα υπήρχε μόνο ένα μέλος εφορευτικής επιτροπής.

Επεισόδια μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήμερα στις 12.00 η ώρα περίπου, στο εκλογικό τμήμα που βρίσκεται στο 1ο Λύκειο Χολαργού. Οι συμπλοκές, σύμφωνα με το myxolargos.gr, ξεκίνησαν όταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ηλία Παναγιώταρο αντιλήφθηκαν ότι στο τραπέζι των υποψηφίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπήρχε προεκλογική αφίσα, γεγονός που απαγορεύεται από τον νόμο.

Οι Χρυσαυγίτες προκάλεσαν σκίζοντας την αφίσα, ενώ η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Ευτυχώς, άμεση ήταν η παρέμβαση της αστυνομίας και λίγο αργότερα το συμβάν έλαβε τέλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης