Θραύσματα πιθανότατα από κομμάτι του μετεωρίτη που διέσχισε τον ουρανό της δυτικής Ελλάδας το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης βρέθηκαν σε κεντρικό σημείο των Καλυβίων Αγρινίου!
Το μεγάλο φωτεινό αντικείμενο, σύμφωνα με τους ειδικούς, ήταν μετεωρίτης που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς. Το γεγονός ότι έπεσε στη θάλασσα, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, βοήθησε στο να μην υπάρξουν καταστροφές.
Αυτόπτες μάρτυρες παρατήρησαν το φαινόμενο, με τη φωτεινή πύρινη μάζα να περνά ταχύτατα στον ουρανό, ενώ κατά το διάστημα 21.30 – 21.40 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης οι κάτοικοι που διαμένουν στο δημοτικό κατάστημα της κοινότητας Καλυβίων άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο και βγήκαν από τα σπίτια τους για να δουν τι είχε συμβεί…
Αυτό που περιέγραψαν ήταν ότι σε διπλανό ακάλυπτο χώρο υπήρχαν αρκετά μικρά θραύσματα, μαύρου χρώματος, τα οποία έμοιαζαν με κάρβουνα, αλλά είχαν μεγαλύτερο βάρος και άλλη υφή. Κανένας, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους, δεν είχε καθαρίσει ή πετάξει στάχτες τις προηγούμενες μέρες, οπότε συμπεραίνουν ότι τα θραύσματα προήλθαν από τον… ουρανό!
Ο Γιώργος Πανταζόπουλος, πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης Μεσολογγίου και κάτοικος της περιοχής, ο οποίος φωτογράφισε τα κομμάτια, μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε ότι το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος, ενώ κάποιοι είδαν στον ουρανό φλεγόμενες μπάλες να κατευθύνονται προς το έδαφος. Μάλιστα, όπως μας είπε, για τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο χωριό του υπήρξε ενδιαφέρον από Έλληνα ερευνητή που ζει μόνιμα στην Αυστρία και συνεργάζεται με τη NASA.
Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος είδε τις φωτογραφίες, τόνισε στο zougla.gr ότι η εικόνα μοιάζει με θραύσματα μετεωρίτη, αλλά χρειάζεται δείγμα για να εξεταστεί στο μικροσκόπιο, έτσι ώστε να μπορεί πει με βεβαιότητα εάν πράγματι πρόκειται για υπολείμματα μετεωρίτη.
Το zougla.gr επικοινώνησε και με τον διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλο, ο οποίος ήταν πολύ επιφυλακτικός για το αν αυτά τα θραύσματα προέρχονται από τον συγκεκριμένο μετεωρίτη, ωστόσο επεσήμανε ότι θα πρέπει να αποσταλεί δείγμα στα εργαστήρια για να αναλυθεί.