Στην Εισαγγελία Εφετών προσέρχεται το πρωί της Δευτέρας 20 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Λαρισαίων, προκειμένου να απολογηθεί επειδή αρνήθηκε να αποστείλει στο υπουργείο τους φακέλους των υπαλλήλων αορίστου χρόνου, για να προχωρήσουν οι έλεγχοι των συμβάσεων που αποφάσισε η κυβέρνηση.

«Θα εμφανιστώ στην Εισαγγελία κανονικά» δήλωσε ο Απόστολος Καλογιάννης και συμπλήρωσε: «Θα ζητήσουμε προθεσμία ώστε να καταθέσω απολογητικό υπόμνημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καλογιάννης, καθώς και άλλοι τέσσερις δήμαρχοι που έπραξαν το ίδιο -από τους δέκα που επιχείρησε να ελέγξει το υπουργείο-, δέχθηκε την πρόσκληση της Εισαγγελίας όπου έστειλε την υπόθεση ο υπουργός Εσωτερικών Κυρ. Μητσοτάκης. «Διατηρώ το δικαίωμα που απορρέει από το Σύνταγμα» δήλωσε χθες ο δήμαρχος, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, «να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του Δήμου και των συμπολιτών μου».

Παράλληλα ο δήμαρχος Λαρισαίων επανέλαβε ότι πάγια τακτική της δημοτικής αρχής είναι να βγαίνουν «όλα στο φως», υπενθυμίζοντας ότι οι έλεγχοι που θέλει να διεξαγάγει το υπουργείο έχουν ήδη προχωρήσει στον Δήμο Λαρισαίων από τις υπηρεσίες του.

«Πολύ σύντομα ολοκληρώνονται και ήδη, ενώ ελέγχθηκε το 85% των περιπτώσεων, έχουν εντοπιστεί 4 περιπτώσεις υπαλλήλων με προβληματικά πιστοποιητικά, για τις οποίες εξελίσσεται η νόμιμη διαδικασία» υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την απόφαση του δημάρχου έχει συνταχθεί ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.

Στην Εισαγγελία, πέραν του δημάρχου, έχει κληθεί η διευθύντρια Διοικητικού Άννυ Χαλκιά, εγκαλούμενη για τη μη αποστολή των σχετικών φακέλων στο υπουργείο. 

Μητσοτάκης: «Οι δήμαρχοι που εμπόδισαν την αξιολόγηση θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014, 11:15

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης