Ολοκληρώθηκε η απολογία του προέδρου της εταιρείας ΕΤΕΚΑ και της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργου Σπανού στον 7ο τακτικό ανακριτή Πειραιά, η οποία διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, κράτησε την ίδια στάση με την αρχική του απολογία, ενώ αρνείται όλες τις κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξω από τα δικαστήρια Πειραιά παραμένουν για συμπαράσταση εργαζόμενοι της ΕΤΕΚΑ αλλά και συγγενείς και φίλοι των συλληφθέντων και οπαδοί του Ατρομήτου, οι οποίοι αναμένουν την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Στην συνέχεια ακολουθούν οι απολογίες των υπόλοιπων 5 κατηγορουμένων για την υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης περιβάλλοντος Μ. Χατζόπουλος, ένας υπάλληλος του Α΄ Τελωνείου Πειραιά κ. Βογιατζής καθώς και τρία ακόμα άτομα, που φέρονται ως συνεργάτες του προέδρου της ΕΤΕΚΑ.

Αφού ολοκληρωθούν οι απολογίες τους στον ανακριτή, θα παρουσιαστούν και στον εισαγγελέα. Στη συνέχεια αναμένεται να συνεδριάσουν ανακριτής και εισαγγελέας, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προφυλακιστούν ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, που κρατούνται στη ΓΑΔΑ, θα απολογηθούν αύριο, Κυριακή, και τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, το ποσό, των διαφυγόντων δασμών και φόρων όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο είναι 662.800 ευρώ και όχι 3,5 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Στην πράξη αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ότι το λαθρεμπόρευμα για το οποίο κατηγορούνται είναι μηδαμινό αφού 8.000 λίτρα ναυτιλιακού καυσίμου αντιστοιχούν σε φόρους 470 ευρώ. Όπως διευκρινίζουν, στη δικογραφία δεν υπάρχει έκθεση προσδιορισμού διαφυγόντων φόρων και δασμών αλλά ούτε και προσημειωμένα χαρτονομίσματα γεγονός που σημαίνει, όπως λένε, πως δεν προκύπτει χρηματική καταβολή από τις απομαγνητοφωνήσεις.

Επιχειρώντας να αντικρούσουν το περιεχόμενο των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών από το οποίο προκύπτει, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι χρησιμοποιούσαν κωδικούς για να κάνουν τις συνεννοήσεις τους, οι κατηγορούμενοι φέρονται να απαντούν ότι οι ισχυρισμοί των αρχών δεν έχουν βάση. Και αυτό γιατί, όπως λένε, η λέξη πολυκατοικία που κατά την αστυνομία είναι τα βενζινάδικα αφορά «κανονικές» πολυκατοικίες που βρίσκονταν δίπλα σε βενζινάδικα και προβλήματα που είχαν με τις διαμαρτυρίες των ενοίκων τους. Όσο για τη λέξη ψάρεμα που για τις αρχές έδινε στο σύνθημα ότι επρόκειτο να γίνουν έλεγχοι οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται πως αφορά τις εκδρομές για ψάρεμα που έκαναν ο Σπανός με τον Βογιατζή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες , οι συνήγοροι τους προσκόμισαν στην ανάκριση και σχετικές φωτογραφίες .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αφήνουν υπόνοιες για στημένα παιχνίδια και εμπλοκή στην υπόθεση ποδοσφαιριστή, οι συνήγοροι υπεράσπισης επιβεβαίωσαν ότι κλήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας και εξετάστηκε ως μάρτυρας ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου ο οποίος καταγράφεται να συνομιλεί με ιδιοκτήτη βενζινάδικου. Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν δεν προέκυψε καμία αξιόποινη πράξη και ο ποδοσφαιριστής δεν εμπλέκεται στην υπόθεση.

Τέλος, σύμφωνα με τους συνηγόρους των κατηγορουμένων το γεγονός ότι δεν έχει εμπλακεί στην υπόθεση το ΣΔΟΕ κρύβει, όπως λένε, σκοπιμότητα και αφήνουν υπόνοιες για στημένη υπόθεση στο πλαίσιο επιχειρηματικού ανταγωνισμού.

Διαβάστε επίσης: Στον ανακριτή Πειραιά ο Γ. Σπανός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης