Αρνητικά είναι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση ΕΡΤ3, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Γεωργίας Μπίκα. 

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε εξειδικευμένο εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και σε εργαστήριο της Βέρνης, στην Ελβετία. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ3 που προέρχονται από το περιβάλλον του κατηγορουμένου, δηλαδή το δικηγορικό γραφείο Τσάκου, δεν ανίχνευσαν ναρκωτικές ή άλλες τοξικές ουσίες. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι εντοπίστηκε αλκοόλ αλλά σε μικρή ποσότητα που δεν είναι αξιοποιήσιμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τεχνικός σύμβουλος της πλευράς της Γεωργίας Μπίκα, Δημήτρης Γαλεντέρης, ανέφερε πως θα ζητήσει αντιδείγμα για τη διενέργεια νέων εξετάσεων, με τον δικηγόρο της 24χρονης, Θανάση Ζιώγα, να αμφισβητεί τα αποτελέσματα, σημειώνοντας πως είχε καθυστερήσει η λήψη δείγματος, ενώ θα ζητήσει να διαβάσει και την επίσημη μετάφραση των εξετάσεων. Ο Δημήτρης Γαλεντέρης δηλώνει χαρακτηριστικά ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των αποτελεσμάτων, αυτή τη φορά όμως με δείγμα από τρίχες, για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα. Επισημαίνεται πως η ιατροδικαστική αρχή έκανε τρεις ημέρες να εξετάσει τη Γεωργία Μπίκα και τελικά ελήφθη μόνον δείγμα ούρων και όχι δείγμα αίματος, όπως επιβάλλεται.

«Θεωρώ μη ενδεδειγμένο το γεγονός ότι εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία, ενώ υπάρχουν εργαστήρια στην Ελλάδα. Ας έστελνε δείγμα επαλήθευσης σε ένα εργαστήριο στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να τα στείλουν στην Ελβετία. Θα ζητήσουμε αντιδείγμα και τρίχες, δεν τελειώνει η έρευνα. Αυτοί νομίζουν με μισή ώρα εξετάσεων ότι τελείωσαν» δήλωσε ο Δ. Γαλεντέρης στο ThessToday.gr.

Μάλιστα, μεταφέροντας σκέψεις και δηλώσεις της 24χρονης, ο ίδιος ο τεχνικός σύμβουλος ανέφερε «αφού κατανάλωσε (η Γεωργία Μπίκα) ποσότητα αλκοόλ άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και όταν ξύπνησε είχε πλήρη αμνησία. Αυτά όλα δεν δικαιολογούνται από μια απλή κατανάλωση αλκοόλης, η ίδια αναφέρει πως πρέπει να γίνουν οι αναλύσεις για τα επίπεδα αλκοόλης, αλλά κυρίως για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολιτών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών», συμπληρώνοντας: «Ο ιατροδικαστής οφείλει να παραδώσει τα αποτελέσματά του στον ανακριτή, που είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία της προανάκρισης. Εμείς από εκεί θα πάρουμε αντίγραφο των αποτελεσμάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, στα χέρια της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης παραδόθηκε το πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων, καθώς και τα αποτελέσματα των αναλύσεων στην Ελβετία. Ο ιατροδικαστής Νίκος Ράικος μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και παρέδωσε ο ίδιος στην ανακρίτρια τον σχετικό φάκελο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης