Εκτός κινδύνου, αλλά διασωληνωμένος, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας, ο 12χρονος Ρώσος, που δέχθηκε τη νύχτα πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι από τον Ολλανδό ανιματέρ στην Κρήτη.

Νωρίτερα είχε υποβληθεί σε απεικονιστικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί με ακρίβεια το βάθος, η έκταση και η σοβαρότητα των τραυμάτων του. Εντός της ημέρας αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δράστηςΌπως έγινε γνωστό, ο 12χρονος φέρει σοβαρά τραύματα στον θώρακα, την πλάτη και τα πόδια.

Το παιδί επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού, Αναστάσιο Λιάσκο, από τον Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Παναγιώτη Ευσταθίου και τον Πρόεδρο του ΔΣ του Νοσοκομείου Χάρη Τομπούλογλου.

Ο κ. Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε πως θα παρασχεθεί όλη η αναγκαία φροντίδα, ούτως ώστε να προστατευθεί η υγεία του παιδιού, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό. Πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής και φιλόξενη και είναι σε θέση το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί είτε αφορά Έλληνα πολίτη είτε επισκέπτη.

Ο μεταμεσονύκτιος εφιάλτης

Σε απίστευτο εφιάλτη μετατράπηκαν, τα ξημερώματα, οι διακοπές για ένα 12χρονο παιδί καιΟ Σιρίνο Σράιβερ την οικογένειά του, που καταλύουν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ανισσαρά Χερσονήσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μικρός φαίνεται πως διέφυγε την προσοχή της μητέρας του, η οποία περίπου στις 21.00 διαπίστωσε την απουσία του κι άρχισε να τον αναζητά. Επί τρεις ώρες δεν κατάφερε να βρει σημάδι του κι έτσι, τα μεσάνυχτα, κατέληξε στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, όπου δήλωσε την εξαφάνισή του.

Αμέσως υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση και, τελικά, το παιδί βρέθηκε περίπου στις 02.30 τα ξημερώματα σε χώρο με μπάζα έναντι του ξενοδοχείου, με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι (πληροφορίες κάνουν λόγο για 20 μαχαιριές), κυρίως στην πλάτη.

(Video από prismanews.gr)


(Το θύμα)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μικρός ανακάλυψε ότι ο 20χρονος ανιματέρ του είχε κλέψει το φορητό υπολογιστή του και το κινητό του τηλέφωνο, τα οποία μάλιστα αναζήτησε και βρήκε. 

Tο ασθενοφόρο μπαίνει στην 126 Σ.Μ.Ο 20χρονος, προκειμένου να μην αποκαλύψει κάτι ο μικρός, τον μαχαίρωσε πολλαπλά σε όλο του το σώμα και τον εγκατέλειψε στο πάρκινγκ. Ο άνδρας εντοπίστηκε να κινείται περίεργα έξω από το ξενοδοχείο μετά την καταγγελία και κατά τη διάρκεια των ερευνών από την αστυνομία για τον εντοπισμό του παιδιού.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε επί τόπου και παρέλαβε το παιδί, το οποίο διεκομίσθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. 
Εν συνεχεία με αεροσκάφος τύπου C-130 μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα:

– στις 7:10 π.μ. δέχθηκε την κλήση για επείγουσα αεροδιακομιδή
– στις 7:30 π.μ. απογειώθηκε C130 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας
– στις 8:30 π.μ. το C130 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης
– στις 10:30 π.μ. ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες απογείωσης προς Ελευσίνα.

Καλύπτονται τα έξοδα

Την πλήρη κάλυψη των εξόδων διαμονής της οικογένειας του 12χρονου παιδιού, όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο για την αποκατάσταση της υγείας του και τη φροντίδα των τραυμάτων του, είτε στο Ηράκλειο, είτε στην Αθήνα, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), σε συνεννόηση με τις Ενώσεις Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού και Ηρακλείου.


(Η μητέρα του 11χρονου δίπλα στο ασθενοφόρο)

Ποιος είναι ο δράστης

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 20χρονου, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν ο φορητός υπολογιστής και το κινητό του αγοριού.

Ο 20χρονος δράστης, Σιρίνο Σράιβερ, ολλανδικής καταγωγής, έκανε διακοπές τα τελευταία δύο χρόνιαΤο σημείο όπου βρέθηκε το παιδί στην Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή της Χερσονήσου.

Μέσω ενός φίλου του που δούλευε ήδη στο τμήμα ψυχαγωγίας του συγκεκριμένου ξενοδοχείου,ενδιαφέρθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ανιματέρ. Οι συστάσεις ήταν αρκετές για να πιάσει δουλειά, ήδη από τις 7 Μαΐου, στο ξενοδοχείο, όπως ενημέρωνε τους φίλους του από τη σελίδα του στο Facebook.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το τατουάζ που έχει ο 20χρονος το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη γνωστή μεξικάνικη συμμορία της ταινίας «Blood in Blood Out». «Vatos Locos» έγραφε στην πλάτη, που σημαίνει «τρελά παιδιά».

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Πηγή: cretalive.gr
Φωτογραφίες: flashnews.gr

Video: prismanews.gr

Διαβάστε επίσης:

Ώρες αγωνίας για τον 11χρονο Ρώσο, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013, 08:48

Σοβαρός τραυματισμός 11χρονου από μαχαίρι, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013, 07:51

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης