Το βίντεο της «εισβολής» τους στο προαύλιο της Βουλής δημοσίευσαν μέσω διαδικτύου άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, το απόγευμα της Τετάρτης. Λίγες ώρες νωρίτερα, ομάδα αντιεξουσιαστών που συμμετείχε στην κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών εισέβαλε στο προαύλιο της Βουλής, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας φέιγ βολάν υπέρ των «αγωνιστών που είναι φυλακισμένοι» και αποχώρησαν μετά από πέντε λεπτά.

Για προληπτικούς λόγους έκλεισαν όλες οι πόρτες της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επεσήμανε ότι επρόκειτο για ειρηνική πράξη. Ωστόσο η Αστυνομία προχώρησε σε 21 προσαγωγές.

Μεταξύ των προσαχθέντων, οι 2 είναι σεσημασμένοι, καθώς έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, ο ένας για κλοπή αστυνομικού εξοπλισμού και ο άλλος για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι η μόνιμη, μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, κλούβα των ΜΑΤ έξω από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής, βρίσκεται πλέον σε άλλο σημείο και έτσι οι νεαροί ουσιαστικά δεν συνάντησαν αντίσταση κατά την είσοδό τους στο περιστύλιο της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής-έγιναν προσαγωγές, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015, 13:21

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης