Έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, ο οποίος αποτελούνταν από ένα γκαζάκι και ένα μπιτόνι βενζίνη, σημειώθηκε στις 23.41 το βράδυ της Πέμπτης στην είσοδο του σπιτιού όπου διαμένουν ο αδελφός του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, Γιώργος, και η αδελφή τους.

Πρόκειται για ένα τριώροφο κτήριο επί της οδού Εμμ. Μπενάκη 154 στα Εξάρχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές στην πόρτα και στον εξωτερικό τοίχο του κτίσματος, αλλά, ευτυχώς, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Οι δράστες δεν κατάφεραν να εισέλθουν στην είσοδο της πολυκατοικίας (σ.σ.: όπως είχε γίνει στην πρώτη επίθεση), καθώς η πόρτα είχε αλλαχτεί και ήταν θωρακισμένη.

Ο αδελφός του Σ. Κεδίκογλου έσβησε τη φωτιά με φορητό πυροσβεστήρα. Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κεδίκογλου έχει ένα τρίχρονο κοριτσάκι, το οποίο την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στο σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει μία προσαγωγή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σημερινές του δηλώσεις στη ΝΕΤ καταδίκασε το περιστατικό και ανέφερε πως είναι απαράδεκτο να γίνονται επιθέσεις σε σπίτια συγγενών του, «όπου μάλιστα κατοικούν και νήπια», ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Διαβάστε επίσης: Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του αδερφού του Κεδίκογλου, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013, 00:24

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης