Κατά το παρελθόν, τηλεοπτικές εικόνες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που αποτύπωναν την οργή της φύσης να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της, αφήνοντας πίσω τους νεκρούς και καταστροφές ανυπολόγιστης αξίας, έκαναν άπαντες να κρατούν την ανάσα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκάδες αυτοκίνητα τουμπαρισμένα, ξεριζωμένα δέντρα, κατεστραμμένα κτήρια και δύο νεκροί είναι ο απολογισμός της επέλασης της κακοκαιρίαςΩστόσο, το τελευταίο διάστημα, ολοένα και πυκνώνει η συχνότητα εμφάνισης φαινομένων, που η εν Ελλάδι παρουσία τους -τα προηγούμενα χρόνια- ανήκε στη σφαίρα της φαντασίας. Περιοχές της χώρας έρχονται αντιμέτωπες με σίφωνες -όπως αναφέρονται στην επιστημονική ορολογία- προκαλώντας πρωτόγνωρες εικόνες.

Το σκηνικό αποκάλυψης που στήθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Σκάλα Λακωνίας, με δεκάδες αυτοκίνητα να βρίσκονται αναποδογυρισμένα στο οδόστρωμα και δέντρα να εκριζώνονται, προκάλεσαν πανικό μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι είδαν τον ανεμοστρόβιλο να πλήττει ανηλεώς την περιουσία τους.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι δυνατός ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή γύρω στις 8:00. Πολλές είναι οι διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς κλαδιά και κορμοί δέντρων έπεσαν πάνω σε κολόνες και καλώδια της ΔΕΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις πρώτες στιγμές, συνεργεία του δήμου βγήκαν στους δρόμους της πόλης, προκειμένου να διασώσουν ό,τι μπορούσαν από την εικόνα Αρμαγεδδώνα που άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος.


 
Εκτός από την πόλη της Σκάλας, ζημιές προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος και στα χωριά Έλος, Λεήμονας και Αστέρι.

Κάτοικοι της περιοχής αφηγούνται τις στιγμές τρόμου που έζησαν:


Λίγα λεπτά νωρίτερα, μια δυνατή καταιγίδα κι ένας ακόμη καταστροφικός ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή του Ασπροχώματος, προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε περιοχές της Καλαμάτας και σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι άνοιξαν μέχρι και τάφοι στο Νεκροταφείο του Ασπροχώματος, ενώ νταλίκα αναποδογύρισε από τον δυνατό αέρα, με αποτέλεσμα να κλείσει το ρεύμα εξόδου της Νέας Εισόδου, μετά τα φανάρια της Διασποράς.

Πολύ μεγάλες είναι οι ζημιές σε σπίτια και εργοστάσια ενώ αυτή την ώρα Αστυνομία και Πυροσβεστική καθώς και συνεργεία της ΔΕΗ δίνουν μάχη για να αποκαταστήσουν τις ζημιές αλλά και να διεξαχθεί ομαλά η κυκλοφορία.

 
Παράλληλα, τη Δευτέρα ένας τρίτος ανεμοστρόβιλος πέρασε  από τη Θέρμη Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει προβλήματα.

Την ίδια ώρα ένα σπάνιο φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του στη θαλάσσια περιοχή βoρειoανατολικά της χερσονήσου των Μεθάνων, στο Πετροκάραβο Πελοποννήσου. Στο βίντεο που ακολουθεί, ένας πολίτης κατέγραψε έναν υδροστρόβιλο, ο οποίος απαντάται σε χώρες με τροπικό κλίμα…

Δύο νεκροί από την κακοκαιρία

Μία γυναίκα νεκρή στη Σαλαμίνα, ένας 52χρονος κτηνοτρόφος νεκρός από κεραυνό και τέσσερις ελαφρά τραυματίες στην Πελοπόννησο είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας που έπληξε τη Δευτέρα ολόκληρη τη χώρα.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε στη μέση του δρόμου στη λεωφόρο Κακιάς Βίγλας χωρίς τις αισθήσεις του από άνδρες της Πυροσβεστικής και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της

Ο 52χρονος κτηνοτρόφος έχασε την ζωή του στην αγροτική περιοχή Ξηροκάμπι, στον  Άγιο Πέτρο Κυνουρίας.

Τον κτηνοτρόφο εντόπισε νεκρό ο γιος του, κάτω από δένδρο στην περιοχή Ξηροκάμπι, κοντά στην ιερά μονή Μαλεβής.

Ο άτυχος κτηνοτρόφος ως φαίνεται χτυπήθηκε από κεραυνό, αφού φέρει καψίματα στο τριχωτό της κεφαλής και στο στήθος. Η σορός του θα διακομιστεί στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Κορίνθου, προκειμένου να γίνει νεκροψία – νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου. Προανάκριση ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Παραλίου ‘Αστρους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης