LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 17ο ΧΛΜ ΤΗΣ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ
 
LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας. 

Προβλήματα σημειώνονται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν στα ανατολικά τοπικά τα 10 με 12 Μποφόρ. Παράλληλα σημειώνονται διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Αττικής, κυρίως στα βόρεια προάστια. Οι βλάβες οφείλονται κυρίως σε πτώση δένδρων στα καλώδια του δικτύου.

Απαγόρευση απόπλου στα λιμάνια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων. Από τη Ραφήνα δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του Superferry ΙΙ στις 07:50 για Ανδρο, Τήνο, Μύκονο και ακυρώθηκε το δρομολόγιο Μαρμάρι-Ραφήνα στις 8 το πρωί. Από το Λαύριο επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων.

Επίσης δεν γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Βόλος – Σποράδες, Καβάλα – Πρίνου και Θάσου – Κεραμωτή. Κλειστό είναι και το πορθμείο στο Ρίο – Αντίρριο. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Εκτός από τα μποφόρ, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στην Πάρνηθα. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι της Τετάρτης θα περιοριστούν στα βόρεια του νομού. 

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησο και το Αιγαίο, περιμένουμε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ορεινές περιοχές αλλά και σε περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός αλλά με έντονο κρύο.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από -5 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 6 βαθμούς, από 1 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 10 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 2 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα με τη μέγιστη στην Ήπειρο να μην ξεπερνά τους 11 βαθμούς και από 7 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στο Βόρειο και το Κεντρικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με τάση εξασθένησης από τις βραδινές ώρες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ηλιοφάνεια και έντονη ψύχρα, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.

Bελτίωση του καιρού αναμένουμε από την Πέμπτη.

Αττική: Μπαράζ κλήσεων στην Πυροσβεστική-διακοπές ηλεκτροδότησης

Περισσότερες από 700 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο λεκανοπέδιο για πεσμένα δέντρα. Περίπου 70 συνεργεία βρίσκονται στους δρόμους προκειμένου να απομακρυνθούν τα δέντρα από τους δρόμους.

Ένα από αυτά έπεσε – περίπου στη 1:30 το μεσημέρι – στην οδό Σταδίου, μπροστά από το υπουργείο Εργασίας και από τύχη δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί. Ελαφρά τραυματίστηκε ένας 37χρονος μοτοσικλετιστής των ΕΛΤΑ, που περνούσε από το σημείο την ώρα που έπεσε το τεράστιο δένδρο, ο οποίος διακομίστηκε προληπτικά στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Μια οδηγός γλίτωσε την τελευταία στιγμή, με ελαφρές ζημιές μόνο, στο αυτοκίνητό της.

Στο μεταξύ, διακοπές ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές της Αττικής παρατηρούνται από τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω της κακοκαιρίας. Οι βλάβες στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) προκλήθηκαν κυρίως μετά από πτώση δέντρων.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν κινητοποιηθεί και εργάζονται ώστε να επανέλθει η ηλεκτροδότηση στις περιοχές που έχουν πληγεί το συντομότερο δυνατό.

Χιονοπτώσεις στην Πελοπόννησο

Χιόνια πέφτουν τις τελευταίες ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου. Ήδη στο Μαίναλο, το χιόνι φτάνει σε ύψος τα 20 εκατοστά, στη Βυτίνα υπάρχει χιονόστρωση ενώ χιονίζει ως τις παρυφές της Τρίπολης.

Αποκλεισμένο είναι το χωριό Κοσμάς στη Νότια Κυνουρία και με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία προς τα χωριά του Φαλάνθου, χωρίς όμως τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης, σημειώνεται χιονόπτωση τόσο στην ορεινή Λακωνία όσο και την ορεινή Κορινθία, γι’ αυτό και οι οδηγοί που κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, πρέπει απαραιτήτως να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, γιατί ενδέχεται να χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν.

Χιόνια θα συναντήσουν επίσης όσοι κινούνται στην εθνική οδό Τρίπολης- Σπάρτης. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλο το εθνικό δίκτυο και υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα.

Δείτε video και φωτογραφίες από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα:

Aργολίδα:

Αθήνα:

Πτώση δέντρου στο κέντρο της Αθήνας

Ζημιές στο Ι.Χ. επί της Σταδίου

Εκατοντάδες κλήσεις για κοπή δέντρων δέχτηκε η Πυροσβεστική

Ισχυροί άνεμοι στον Πειραιά

Πτώση δέντρου στα Βριλήσσια

Ξεριζώθηκε δέντρο στο Μαρούσι

Κόρινθος:

Κλαδιά και φύλλα που ξέβρασε η θάλασσα στην παραλία της Κορίνθου

Τα κύματα σάρωσαν την ακτή

Κρήτη:

Εύβοια:

Iωάννινα:

Πάρος:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης