Εκδηλώσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ διοργάνωσε έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην πλατεία Σιντριβανίου, το συντονιστικό Πολιτών και Φορέων «SOSτε το ΝΕΡΟ», με συμμετοχή του ΠΑΜΕ.

Σημειώνεται πως σήμερα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού πώλησης του νερού της Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες και η κινητοποίηση αυτή έχει να κάνει με την μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.
Κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ ΑΕ, εν αναμονή της εκδήλωσης μη δεσμευτικού επενδυτικού ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος με θέμα την ιδιωτικοποίηση -ή όχι- της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), ζήτησε εκ νέου σήμερα, με μια πρωτότυπη κινητοποίηση, το συντονιστικό πολιτών και φορέων «SOSτε το νερό», που διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της επιχείρησης, επί της οδού Εγνατίας.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε ενόψει της λήξης (στις 17.00 το απόγευμα σήμερα) της δεκαήμερης παράτασης, που είχε δώσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), για την εκδήλωση -μη δεσμευτικού- ενδιαφέροντος για το 51% της ΕΥΑΘ, από πλευράς πιθανών επενδυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στην περιοχή του Σιντριβανίου, ενώ διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια σε πολίτες, σε διάφορα σημεία της πόλης. Παράλληλα, δημιουργήθηκε αλυσίδα πολιτών, που κρατούσαν πολύχρωμα πλακάτ με το σύνθημα «Σώστε το νερό», τα οποία στη συνέχεια ανέστρεψαν, αποκαλύπτοντας στο πίσω μέρος τους τη λέξη «Δημοψήφισμα».

Εκπρόσωποι του συντονιστικού συμμετείχαν αργά το μεσημέρι στην υπό εξέλιξη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου, σε μια προσπάθεια να παρέμβουν ώστε να ληφθεί απόφαση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: thousandnews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης