Ένα στα δέκα πρατήρια σε Θεσσαλονίκη, Μαγνησία και Αχαΐα παραδίδει λιγότερο καύσιμο στους καταναλωτές από αυτό που φαίνεται στην αντλία, και το ποσοστό απόκλισης κλιμακώνεται μέχρι 9,69%.
Ο ΣΕΕΠΕ εκφράζει τον προβληματισμό του για τα υψηλά ποσοστά παραβατικότητας
Το ανεκτό όριο είναι 0,5 %, ενώ αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι καμία αντλία δεν παρέδιδε περισσότερο καύσιμο στον καταναλωτή.
Απογοητευτικά στοιχεία
Ανάλογη έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 στην Αττική, με παρόμοια αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι το 85,5% των παραδόσεων ήταν εντός των νομίμων ορίων, ενώ από τις προβληματικές παραδόσεις (14,5% του συνόλου) καταγράφηκαν αποκλίσεις από την αναμενόμενη ποσότητα που έφτασαν μέχρι και το 9,5%.
Ο ΣΕΕΠΕ εκφράζει τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι το ποσοστό παραβατικότητας στις τρεις αυτές περιοχές καταγράφεται αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας στην Αττική -και παρά τη μεγάλη δημοσιότητα που έλαβαν αυτά-, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι παραβάτες νιώθουν σιγουριά ότι δεν ελέγχονται.
«Ο Σύνδεσμος επισημαίνει για μια ακόμη φορά την έκταση και ένταση των φαινόμενων παραβατικότητας. Όσο η Πολιτεία δεν θέτει σε πλήρη εφαρμογή τα μέτρα που προβλέπονται από το νομοθετικό πλαίσιο και δεν ενισχύει τους μηχανισμούς ελέγχου, οι καταναλωτές και οι νομοταγείς επιχειρήσεις του κλάδου μας θα παραμένουν ανυπεράσπιστοι» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ