«Με γερμανικό πρότυπο» είναι ο τίτλος άρθρου της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt για την δημιουργία του πρώτου κέντρου επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Αθήνα, στο οποίο η κατάρτιση θα συνδέεται άμεσα με την αγορά εργασίας.

Η γερμανική εφημερίδα γράφει στην ανταπόκρισή της από την Αθήνα: «Η λειτουργία του κέντρου για τον τουριστικό και τον εμπορικό κλάδο ξεκινά το Σεπτέμβριο στη βάση του γερμανικού δυϊκού συστήματος εκπαίδευσης. Το πιλοτικό πρόγραμμα προωθήθηκε από τον εντεταλμένο της καγκελαρίου για την Ελλάδα, υφυπουργό Απασχόλησης Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ και την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ η πρωτοβουλία προήλθε από την ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία της Φρανκφούρτης Καλλιόπη Χαριτονίδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γερμανός υφυπουργός Απασχόλησης είναι πεπεισμένος ότι «η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει ρόλο προτύπου με την υιοθέτηση, ως πρώτη νοτιοευρωπαϊκή χώρα, του γερμανικό δυϊκού συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης».

Ήδη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο «The job of my life», («Η εργασία της ζωής μου») στο οποίο η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας και το γερμανικό υπουργείο Απασχόλησης προωθούν την απασχόληση ενδιαφερομένων από την Ελλάδα στη Γερμανία.

Ο υφυπουργός Χανς Γιόαχιμ Φούχτελν εκτιμά ότι από την πρωτοβουλία αυτή θα βγουν κερδισμένοι τόσο εκείνοι που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό όσο και οι γερμανικές επιχειρήσεις που χρειάζονται άμεσα καλά εκπαιδευμένους εργαζομένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Deutsche Welle

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης