Ξεκίνησε σήμερα στο εφετείο η δίκη μελών της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για τη δολοφονία ενός μετανάστη από το Πακιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν -μέσω του συνηγόρου υπεράσπισης- ενώπιον των μελών του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας οποιαδήποτε σχέση με τη συγκεκριμένη πολιτική παράταξη. Πρόκειται για τους Διονύση Λαϊκόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο, οι οποίοι θεωρούνται δράστες της δολοφονίας του 27χρονου Λουκμάν Σεζάντ τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Ιανουαρίου 2013 στα Πετράλωνα. Το θύμα πήγαινε με ποδήλατο στη δουλειά του, όταν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι.


(Η πιο συγκινητική στιγμή της ημέρας όπου η μητέρα φιλά την εικόνα του γιου της από το αυτοκόλλητο διαμαρτυρίας)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την έναρξη της διαδικασίας μέσα σ’ ενα κατάμεστο από κόσμο ακροατήριο, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε για τυπικούς λόγους την αποβολή της πολιτικής αγωγής, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό. Και οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν πως δεν είχαν στόχο να σκοτώσουν τον 27χρονο αλλοδαπό, ενώ αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Ο ένας μάλιστα εξ αυτών, με γραπτή του δήλωση, καταδικάζει την πρακτική του κόμματος και διαφωνεί με την ιδεολογία του. Από την άλλη μεριά, η πολιτική αγωγή επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο έγκλημα έχει ρατσιστικό κίνητρο και ζήτησε να κριθούν οι κατηγορούμενοι με βάση τις σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Από τις 09.00 το πρωί περίπου 50 μέλη της πακιστανικής κοινότητας και του ΚΕΕΡΦΑ συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Λουκάρεως, ζητώντας την απονομή δικαιοσύνης σε μια υπόθεση που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, οι γονείς του θύματος θα μπορούν να δίνουν κανονικά το παρών καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης