Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε τα ξημερώματα μεταξύ αστυνομικών και δύο ένοπλων ατόμων, αλβανικής καταγωγής, στην περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα και στη Μικρή Πρέσπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νεκροί έπεσαν ένας 43χρονος υπαρχιφύλακας, ο Ηλίας Κωστένης, και οι δύο ένοπλοι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο στην περιοχή για υπόθεση λαθρεμπορίας ή παράνομης αλιείας, όπως αναφέρουν οι πηγές, όταν εμφανίστηκαν οι δύο ένοπλοι.

Ειδικότερα, ομάδα τριών συνοριοφυλάκων που διεξήγε έρευνες στην ευρύτερη περιοχή εντόπισε μια καλύβα. Οι αστυνομικοί φέρονται να είχαν αφήσει τα αυτοκίνητά τους και να περπάτησαν επί μισή περίπου ώρα σε δύσβατο σημείο πριν εντοπίσουν την καλύβα, η οποία αντί για πόρτα είχε ένα σεντόνι.

Ο αστυνομικός Ηλίας Κωστένης που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος
                                    
Οι δύο αστυνομικοί ακροβολίστηκαν στις δύο άκρες της καλύβας και ο τρίτος μπήκε εντός αυτής με φακό προκειμένου να προχωρήσει σε έλεγχο. Όταν εισήλθε στην καλύβα, ένας εκ των Αλβανών προέταξε καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και οι δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αστυνομικός που έπεσε νεκρός από τα πυρά ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού 11 ετών.

Η σορός του νεκρού συνοριοφύλακα μεταφέρθηκε μέσω της λίμνης με πλωτό της ΕΛ.ΑΣ. και εν συνεχεία παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Για το αιματηρό περιστατικό ενεργείται προανάκριση.


                            Η περιοχή όπου σημειώθηκε η αιματηρή συμπλοκή

Ο Ν. Δένδιας για τον νεκρό συνοριοφύλακα

Τη βαθιά θλίψη και οδύνη του εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας για τον συνοριοφύλακα, Ηλία Κωστένη που τα ξημερώματα της Κυριακής έπεσε νεκρός από τα πυρά ένοπλου στη Φλώρινα.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε:

«Εκφράζω τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη μου για την απώλεια της ζωής του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο του αστυνομικού

Σήμερα (08-12-2013), μεταμεσονύχτιες ώρες, ομάδα τριών (3) αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας εκτελούσε περιπολία για την αποτροπή του φαινομένου της παράνομης αλιείας στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στις Μικρές Πρέσπες.

Κατά τη διάρκεια της περιπολίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοσχέδια καλύβα εντός της οποίας βρίσκονταν δύο υπήκοοι Αλβανίας, που όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν αντέδρασαν και πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Από την ένοπλη συμπλοκή τραυματίστηκαν θανάσιμα 43χρονος Υπαρχιφύλακας και οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι χρησιμοποίησαν διαδοχικά πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov το οποίο κατασχέθηκε.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης