«Χρηματοδότες του φορτίου της ηρωίνης είναι πέντε» – είπε κατά την απολογία του ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, στη δίκη για την μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», η οποία συνεχίστηκε σήμερα με την απολογία του εν λόγω κατηγορουμένου.


(Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 42χρονος επιχειρηματίας έκανε αναφορά στους Γιώργο Μπουρδούβαλη, σε δύο Ιρανούς που δεν τους κατονόμασε και άλλους δύο που εκ νέου δεν κατονόμασε. Παράλληλα έκανε αναφορά σε δύο πρώην συνιδιοκτήτες του πλοίου «Noor 1» οι οποίοι είχαν σχηματίσει το 2012 μια εταιρεία για την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου πλοίου. 

Ο Ε. Γιαννουσάκης ισχυρίστηκε πως έχει πει και θα συνεχίσει να λέει μόνο αλήθειεςΣτην αρχή της απολογίας του, ο κ. Γιαννουσάκης ισχυρίστηκε πως έχει πει και θα συνεχίσει να λέει μόνο αλήθειες, ενώ ανέφερε ότι δέχεται απειλές στη φυλακή, χωρίς να κατονομάσει από ποιους – σημείο όπου παρενέβη η εισαγγελέας και του είπε ότι αοριστολογεί. Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι γνώριζε την όλη επιχείρηση της μεταφοράς ηρωίνης, αλλά δεν αναμείχθηκε σε καμιά περίπτωση. Είπε ακόμη ότι οι χρηματοδότες εκμεταλλεύτηκαν μια αδυναμία του, την οποία δεν αποκάλυψε.

Ακόμα είπε ότι δεν ήξερε κανέναν από το πλήρωμα του «Noor 1» και πως ο Ιρανός Μπονιάτ, που κατηγορείται ως συνοδός του φορτίου, δεν είχε ανάμειξη, καθώς δεν μπορεί να «φυλάξει ούτε χρυσόψαρο στη γυάλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι τη σύντομη διακοπή της δίκης, υπήρξαν  αντιδράσεις από άλλους κατηγορουμένους σε όσα ανέφερε ο επιχειρηματίας.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με τη συνέχεια της απολογίας του Ευθυμίου Γιαννουσάκη για την δαιδαλώδη αυτή υπόθεση όπου 33 κατηγορούμενοι βρίσκονται στο εδώλιο.

Mε πληροφορίες από ΑΜΕ-ΜΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης