Δείτε live όλες τις εξελίξεις από την Τηλεόραση της Ζούγκλας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον βαθμό αξιοποίησης της τεχνολογίας στην Ελλάδα έδειξε η καγκελάριος της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο ξενοδοχείο Hilton, όπου διεξήχθη επιχειρηματικό forum με τη συμμετοχή νέων επιχειρήσεων από τον χώρο της τεχνολογίας, κυρίως start ups.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν με την Άνγκελα Μέρκελ, νέοι επιχειρηματίες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα των επαφών τους με την ισχυρή γυναίκα της Γερμανίας. Προοπτικές ανάπτυξης, δυνατότητες χρηματοδότησης και το πρόγραμμα ΕΣΠΑ ήταν ορισμένα από τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά της η Άνγκελα Μέρκελ εστίασε την προσοχή της στη σημασία ένταξης των νέων τεχνολογιών στον παραγωγικό ιστό, καθώς, όπως είπε, με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται στο μέγιστο η αξιοποίηση των πρώτων υλών. Παράλληλα, τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν νέοι με καινοτόμες ιδέες.

«Είμαι πεπεισμένη ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα. Ήρθα για να ρίξω μια ματιά στο μέλλον και να συζητήσω με νέους ανθρώπους φρέσκιες ιδέες» είπε η καγκελάριος και πρόσθεσε πως γνωρίζει «ποια είναι η δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνετε, ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν τόσες ευκαιρίες και δυνατότητες».

Όπως ανέφερε, «υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα τόσο σε παραδοσιακούς τομείς, όπως ο τουρισμός, όσο και σε νέους, όπως η παροχή υπηρεσιών μέσω Internet, που δίνει τη δυνατότητα προσέγγισης νέων αγορών». Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι το μείζον πρόβλημα στην παρούσα κατάσταση είναι η ελλιπής χρηματοδότηση στην Ελλάδα.

«Επιθυμούμε να δώσουμε ώθηση στις νέες επιχειρήσεις. Το σημαντικότερο και πιο δύσκολο είναι το πώς μπορώ να έχω πρόσβαση σε κεφάλαιο για να χτίσω την επιχείρησή μου» πρόσθεσε.

Μιλώντας για το πρόβλημα της ανεργίας η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, όπου «μετά την πτώση του τείχους πολλά επαγγέλματα, έχασαν τη χρησιμότητά τους και η ανεργία εκτοξεύτηκε», ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξη για το μέλλον.

«Αυτή η Ελλάδα χρειάζεται ανθρώπους με φρέσκες ιδέες»

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε πως η υπέρβαση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα αποτελεί την προτεραιότητα της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

«Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα που στα επόμενά της βήματα, της ανάπτυξης, θα δείξει, αυτό που είναι το μεγάλο ζητούμενο: η εξωστρέφεια, η καινοτομία και η έμφαση στην εμπορευτικότητα των αγαθών και των υπηρεσιών της» εξήγησε και πρόσθεσε πως «αυτή η Ελλάδα χρειάζεται και άτομα με νέες ιδέες».

«Έχει γίνει εργασία με τις προσπάθειες του ελληνικού λαού για μία Ελλάδα που θα παράγει αντί να καταναλώνει»  επεσήμανε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως η χώρα διαθέτει έμψυχο υλικό υψηλής ικανότητας και μπορεί να γίνει «κέντρο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με σημάδια εξωστρέφειας».

Κεκλεισμένων των θυρών η συνάντηση Μέρκελ με τους νέους επιχειρηματίες

Η καγκελάριος της Γερμανίας είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί στο ξενοδοχείο Hilton με επιχειρηματίες, που θεωρούνται πρωτοπόροι στον τομέα δραστηριοποίησής τους. Η Άνγκελα Μέρκελ έφθασε λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας, εντεταλμένο της ελληνο-γερμανικής συνέλευσης Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων και θεσμικών φορέων που βρίσκονται στο Hilton είναι οι:

Γιάννης Ρέτσος – Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων
Αθανάσιος Σαββάκης – Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας
Βασίλειος Κορκίδης – Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου
Κωνσταντίνος Μαραγκός – S&M
Μιχάλης Ευμορφίδης – Cocomat
Βασίλειος Κάτσος – Pharmathen
Γιώργος Κοτσογιαννόπουλος – Helia
Άρης Κεφαλογιάννης – Gaia
Αθανάσιος Συριανός – Αταλάντη SA
Αλεξάνδρα Χαζάπη Αττική – M Culturing Co
Ιωάννης Κάπρας – Robert Bosch SA
Έλενα Καλλόνα – Jungheinrich Hellas Ltd
Μάρκος Βερέμης – Upstream
Ιωάννα Παπαδοπούλου – Papadopoulou SA

Οι επιχειρηματίες από τον χώρο της τεχνολογίας, κυρίως start ups, που λαμβάνουν μέρος στο forum είναι οι εξής:

Θωμάς Δούζης (Ergon Products)
Κωνσταντίνος Καζάνης (Intale i-Kiosk)
Νίκος Μωραϊτάκης (Workable)
Βασίλειος Στοΐδης (Seven Lawyers)
Κώστας Μαυροσκότης (Food Wealth)
Μυρτώ Προβίδα (DAAD)
Γιάννης Παπαδάκης (Pollfish)
Αγγελική Παπαγιαννοπούλου (Offerial)
Γιώργος Μονογιούδης (DAAD)
Δημήτρης Μέμος (Marine Traffic)
Νικόλαος Νανάς (Noowit)
Ανθία Βλασοπούλου (Athens Insiders)
Βασίλης Νικολόπουλος (Intelen)
Γιάννης Δοξαράς (Warply)
Αντρέας Φατούρος (Clio Muse)
Γιάννης Παπαγεωργίου (Τruckbird)
Στέλλιος Μπολάνος (Lanetek Hellas)
Χρίστος Χατζηαποστολάκης (Captainwise)
Αλέξανδρος Μελής (Sponsor Boat)
Γιώργος Γιαννούλης (DAAD)
Γιώργος Μπαλλάς (Arura Foods P.C.)
Γιώργος Γάτος (Incrediblue)
Ελένη Σταγκουράκη (DAAD)
Θάνος Κοσμίδης (Care Across)

Το zougla.gr στο επιχειρηματικό φόρουμ

Δείτε video και φωτογραφίες μέσα από το ξενοδοχείο Hilton…

Φωτορεπορτάζ του zougla.gr από την αίθουσα του Hilton:

Διαβάστε επίσης:
H Μέρκελ στην Αθήνα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014, 14:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης