Την εκτίμηση πως μέσα στους επόμενους μήνες και σε συνεργασία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη θα λυθούν τα προβλήματα που προκύπτουν με την απόδοση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην τοπική κοινωνία, ώστε την άνοιξη του 2018 να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για την ανάδειξή του σε υπερτοπικό πάρκο, διατύπωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης.
Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Μπακογλίδης χαρακτήρισε το θέμα του πρώην στρατοπέδου Κόδρα ως «γόρδιο δεσμό», καθώς μέσα στον χώρο των 300 στρεμμάτων «υπάρχουν κομμάτια του ελληνικού Δημοσίου, του ΝΑΤΟ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ άλλα κομμάτια είναι ανταλλάξιμα και άλλα ιδιοκτησίες».
Ο κ. Μπακογλίδης, αφού υποστήριξε πως η δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή χαιρέτισε την πρωτοβουλία του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, για απόδοση του χώρου στην τοπική κοινωνία και ανάδειξή του σε υπερτοπικό πάρκο, πρόσθεσε πως αυτό το διάστημα «οι υπηρεσίες του δήμου είναι σε συνεργασία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού και είμαστε σε καλό σημείο να λύσουμε τον γόρδιο δεσμό, ώστε μπαίνοντας στο 2018 να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε επίσημες ανακοινώσεις».
«Εάν δουλέψουμε όπως πρέπει, είναι αρκετός καιρός, ώστε την άνοιξη να γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις. Σε πρώτη φάση να μπορέσει ο δήμος να καθαρίσει, να φωτίσει και να φυλάξει τον χώρο. Να γίνει το πρώην στρατόπεδο προσπελάσιμο στους πολίτες και να μπει σε εφαρμογή ένα σχέδιο ανάδειξης των 300 στρεμμάτων σε αστικό πάρκο, όπως προβλέπεται από το γενικό πολεοδομικό σχέδιο» πρόσθεσε ο δήμαρχος.
Επίσης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών του μετρό στην Καλαμαριά και τη διάνοιξη των δίδυμων σηράγγων, προσθέτοντας πως θα «συμπαρασύρει ένα ακόμη μεγάλο αναπτυξιακό έργο στην περιοχή, όπως είναι η διάνοιξη της οδού Πόντου».
Για το παραλιακό μέτωπο της πόλης και την επιθυμία να «ενωθεί» με αυτό το κομμάτι από το Μέγαρο Μουσικής έως το Κυβερνείο, ο κ. Μπακογλίδης είπε: «Πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα προς τη θάλασσα. Αυτό είναι το στοίχημα όλης της Θεσσαλονίκης. Εάν υπάρξει πολιτική βούληση, θεωρώ ότι μπορεί να ενωθεί το παραλιακό μέτωπο. Να ξεπεράσουμε τον σκόπελο της ελληνικής νομοθεσίας και της ελληνικής γραφειοκρατίας στο καθεστώς που διέπει τη ζώνη μεταξύ αιγιαλού και παραλίας».