Στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου έφθασε γύρω στις 09.15 το πρωί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη σημερινή τριμερή συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, μετά το πέρας της οποίας αναμένεται να υιοθετηθεί η Διακήρυξη της Λευκωσίας.

Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετά την επίσημη υποδοχή του, κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Μακαρίου Γ` στο προαύλιο του Προεδρικού Μεγάρου και χαιρέτισε τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντός του Προεδρικού Μεγάρου και καλωσορίζοντας τον κ. Τσίπρα λίγο πριν αρχίσει η κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε για την Τριμερή, ότι αυτές οι προσπάθειες θα στεφθούν με επιτυχία με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που η γειτονιά μας αντιμετωπίζει.

Ο κ. Τσίπρας από πλευράς του τόνισε τη σημασία της συνεργασίας για προώθηση της ειρήνης και της ανάπτυξης στην περιοχή και είπε ότι θα δημιουργήσει ένα θετικό παράδειγμα, σημειώνοντας ότι «δεν στρεφόμαστε εναντίον τρίτον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο Κυπριακό.

Στη συνέχεια αναμένεται η άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο κ. Αναστασιάδης θα συναντήσει σε χωριστές συναντήσεις, τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και του Ισραήλ, Αλέξη Τσίπρα και Βενιαμίν Νετανιάχου.

Στο συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διευρυμένη διμερής συνάντηση Κύπρου – Ισραήλ και μετά η τριμερής συνάντηση Α. Τσίπρα – Ν. Αναστασιάδη – Μπ. Νετανιάχου και η Διευρυμένη Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, η τελετή υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας στον τομέα των υδάτινων πόρων.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 13.40 ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει γεύμα ενώ αργότερα στις 15.00 το μεσημέρι ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για Αθήνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ, philenews.com

Διαβάστε επίσης:

Το blame game, ο γρίφος του προσφυγικού και η συνάντηση με Νετανιάχου, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης