H «Πανγαία ΑΜΚΕ», η μη κερδοσκοπική οργάνωση που εκπροσωπεί στην Ελλάδα το Venus Project, διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου του Jacque Fresco «Ό,τι αξίζει δεν κοστίζει», το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 19.30, στο χώρο «Κινηματογράφος» του Ιδρύματος «Μιχ. Κακογιάννης».
Η έκδοση του βιβλίου αποτέλεσε για την Πανγαία έναν από τους πολύ βασικούς στόχους της στα πλαίσια της ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας για το Venus Project και την «Οικονομία βάσει Πόρων». Στο βιβλίο αυτό ο Jacque Fresco παρουσιάζει τις πρωτοπόρες και καινοτόμες προτάσεις του για ένα κόσμο βιώσιμο και ασφαλή, ένα κόσμο όπου η φτώχεια, οι στερήσεις, η πολιτική και ο πόλεμος μπορούν να βρεθούν για πάντα στο παρελθόν της ανθρώπινης εξελικτικής ιστορίας.
Το βιβλίο αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για όλους όσους θα ήθελαν να μάθουν αλλά και να κατανοήσουν τι είναι η Οικονομία που βασίζεται στους Πόρους η οποία αποτελεί το θεμέλιο του Venus Project και αποκτά μια πολύ ιδιαίτερη σημασία μέσα σ’ αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία και καμπή του κόσμου μας. Το βιβλίο του Jacque Fresco δίνει ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις στα αδιέξοδα τα οποία όλοι οι άνθρωποι, σ’ ολόκληρο τον κόσμο, καθημερινά αντιμετωπίζουν.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ένα σύντομο χαιρετισμό από το Jacque Fresco και την Roxanne Meadows. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει εισαγωγική ομιλία από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νικήτα Νικητάκο, υπεύθυνο για την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Χαρά Τσιώλη, Γιώργος Κοψιδάς και Γιώργος Κυριάκου μετά τη προβολή σύντομου video που αφορά το Venus Project, την Πανγαία και τις δράσεις της. Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του πρόεδρου της Πανγαία Νίκου Φασόλα για τα επόμενα σχέδια της Πανγαία και θα ακολουθήσουν ερωτήσεις – απαντήσεις από το κοινό.
Απόσπασμα από το βιβλίο
«Η επιστήμη δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να κυριεύσουμε τη φύση, αλλά για να αναδείξει την αλληλεξάρτηση και τη σχέση που έχουμε μαζί της, να μας βοηθήσει να εξερευνήσουμε τους τρόπους που μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις μας ώστε να ζήσουμε σε αρμονία με τη φυσική τάξη των πραγμάτων. Όταν μόνο το αμερικανικό έθνος ξοδεύει σχεδόν πεντακόσια δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την άμυνά του και μόλις δύο δισεκατομμύρια για το περιβάλλον, αναρωτιέται κανείς αν πράγματι η Γη κατοικείται από νοήμονα όντα.
Η μόνη μας ελπίδα για τη δημιουργία ενός νέου πολιτισμού είναι να δεχτούμε την ευθύνη που έχουμε για τη βελτίωση της ζωής μας μέσα από τη γνώση και τη βαθύτερη κατανόηση της σχέσης της ανθρωπότητας με τις φυσικές διεργασίες της εξέλιξης. Το μέλλον μας εξαρτάται από την προσπάθεια που θα καταβάλλουμε για να επιτύχουμε αυτή τη μετάβαση».
Δείτε ακόμη: Ζακ Φρέσκο: Ένας οραματιστής στον 21ο αιώνα
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010, 15:44
Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης