Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το λανσάρισμα του νέου μοντέλου της ισπανικής μάρκας επιδόσεων. Οι μηχανικοί ολοκλήρωσαν τη διαδικασία των δοκιμών, οι ειδικοί έδωσαν την έγκριση τύπου και πλέον το μόνο που απομένει είναι να ξεκινήσει επίσημα η παραγωγή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Formentor θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Martorell και η εμφάνισή του στους ευρωπαϊκούς δρόμους προγραμματίζεται για το φθινόπωρο. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Cupra, Wayne Griffiths, το αυτοκίνητο σηματοδοτεί την έναρξη ενός συναρπαστικού σταδίου της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε αποκλειστικά για την Cupra. Θα προσφέρεται με ένα ευρύ φάσμα κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων του 2.0 TSI απόδοσης 310 ίππων και 400 Nm ροπής και της plug-in hybrid έκδοσης με τους 245 ίππους και την ηλεκτρική αυτονομία των 50 χιλιομέτρων.

Συνδυάζει την εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση με το υψηλής ποιότητας εσωτερικό, τις τεχνολογίες αιχμής και τη δυναμική οδική συμπεριφορά. Το όνομά του προέρχεται από το άγριο ακρωτήριο στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες.

Eνσωματώνει πρωτοποριακά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, φέρει ψηφιακές υπηρεσίες συνδεσιμότητας και το νέο infotainment με τη μεγάλη οθόνη 12 ιντσών.

Η τιμή του αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στον Ιούλιο, όταν ανοίξει η πλατφόρμα για τις online προπαραγγελίες.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης