Σχέδιο για νέου τύπου τέλη κυκλοφορίας ετοιμάζει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα τα ΝΕΑ. Το μοντέλο προβλέπει αλλαγή στον τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας που θα βασίζονται στα χιλιόμετρα που καλύπτει το όχημα και όχι στον κυβισμό ή τις εκπομπές ρύπων CO2.

Στην περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο, κάθε αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται με σύστημα GPS που θα καταγράφει και μεταφέρει ηλεκτρονικά σε έναν κεντρικό κόμβο τα δεδομένα. Η χρέωση ανά χιλιόμετρο θα είναι 0,03 ευρώ που μεταφράζεται σε 300 ευρώ ετησίως στην περίπτωση που ο οδηγός καλύπτει 10.000 χιλιόμετρα. Πάντως αν ψηφιζόταν ένα τέτοιο νομοσχέδιο θεωρείται σίγουρο πως θα σταματούσε η κατάθεση των πινακίδων από χιλιάδες ιδιοκτήτες, μία εικόνα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα τέλη κάθε χρόνου στις εφορίες…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρυσές… δουλειές
Αυτό είναι ένα ακόμα σενάριο που εξετάζει η Κυβέρνηση και βασίζεται σε ολλανδικά πρότυπα. Ωστόσο  είναι δεδομένο πως θα γεμίσει προβληματισμό τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν ξέρουν πλέον τι να πρωτοπιστέψουν! Πάντως για την Ελλάδα, ένα τέτοιο νομοσχέδιο φαντάζει… απίθανο καθώς είναι γνωστό σε όλους, πως χιλιάδες αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα. Επίσης είναι πασίγνωστο πόσο εύκολο είναι να το κάνει κάποιος με ελάχιστα χρήματα.

Φανταστείτε να ψηφιζόταν ένας τέτοιος νόμος, τι χρυσές δουλειές θα έκαναν οι… κοντεράδες που θα έβρισκαν τρόπο, όχι μόνο να γυρίσουν τα χιλιόμετρα αλλά και να «παγώνουν» τα GPS!!!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν τεθεί σε εφαρμογή ένα τέτοιο μέτρο δεν θα υπάρχει λόγος να καταθέσει κάποιος τις πινακίδες…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης