Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


«Αλήτη μ’ είπες μια βραδιά!!!» Το ακούσαμε και αυτό… Επειδή τυγχάνει να γράφουμε την αλήθεια και σε κάποιους δεν αρέσει, αποκάλεσαν τη δουλειά που κάνουμε αλητεία. Θα ήθελα να γράψω αρκετά
Όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και μας επηρεάζουν θα πρέπει να μας βάλουν και στο… τριπάκι να πραγματοποιήσουμε ένα καινούργιο RESTART.αλλά νομίζω πως δεν χρειάζεται… Όπως δεν χρειάζεται να σχολιάσω και τον τρόπο που ορισμένοι αντιλαμβάνονται το επάγγελμα του δημοσιογράφου.

Προφανώς, δεν μπορούν να… χωνέψουν πως όταν κάνουμε αυτό το λειτούργημα ΔΕΝ αποκαλύπτουμε πηγές με σκοπό να κάνουμε… συναλλαγές! Πες μου ποιος το είπε για να σου λέω και εγώ θέματα». Το άκουσα αλλά το κάνω πέρα. Ντροπή, γιατί δεν αρμόζει σε ορισμένους που δεν θέλουν να καταλάβουν πως η διαφάνεια και ο σεβασμός είναι λέξεις πολύ αγαπητές σε εμάς.

Συνεχίζουμε δυνατά!!!
Στα της… πιάτσας τώρα, όπως θα δείτε παρακάτω η ενημέρωση συνεχίζεται ακάθεκτη. Με νέα, παρασκήνιο, ειδήσεις, που αφορούν τον κλάδο του αυτοκινήτου. Ένα κλάδο με δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους. Αυτό είναι και το κοινό της εβδομαδιαίας στήλης. Τόσο μεγάλο! Όσο είναι ικανό για να ξέρουν όλοι τι γίνεται μπροστά και πίσω από τις… κάμερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μην ξεχνάτε και τον τρόπο, για όσους θέλουν να μας ενημερώσουν για τα δικά τους νέα που ίσως δεν γνωρίζουμε. Μπορούν να το κάνουν μέσω e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω Facebook (Vasilios Saribalidis)

Καλή ανάγνωση!  

———————————————————

Ο Νικόλας Μπέρναρντ (και όχι Μπερνάρντ) όπως είχαμε γράψει σε σχετικό άρθρο από την Τρίτη 14 Ιουλίου, αναλαμβάνει χρέη Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing στις εταιρείες Audi και Bentley. O κ. Μπέρναρντ μετακόμισε από τον όμιλο Σφακιανάκη στον οποίο βρισκόταν τα τελευταία 7 χρόνια, 4 εκ των οποίων στη Suzuki και 3 στη λιανική πώληση BMW – Mini.

Οι πρώτες δηλώσεις που έκανε αποκλειστικά στο zougla.gr έκαναν λόγο για ενίσχυση της μάρκας, πλάνο σε βάθος 3ετίας ενώ δεν έλειψε να αναφερθεί στο βαρύ… πυροβολικό της Audi που ακούει στο όνομα Α4 και θα έρθει στα τέλη του έτους.

——————————————————— 

Δύο σελίδες και μάλιστα στο κεντρικό σαλόνι της Espresso είναι αφιερωμένες στο αυτοκίνητο κάθε Τρίτη. Την επιμέλεια έχει ο Χρήστος Δασκαλόπουλος ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από το thetoc.gr

——————————————————— 

Πηγαδάκι… μεταξύ των παρουσιαστών τηλεοπτικών μεταδόσεων αγώνων της Formula 1. Ο Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος (αριστερά) του OTE TV τα λέει με τον Πάνο Σειτανίδη (δεξιά) του Alpha. Στη… μέση ο Κώστας Μπιτσικώκος! Η φωτογραφία είναι από την εκδήλωση της Opel την περασμένη εβδομάδα!

Προγνωστικά για το στοίχημα;

 
———————————————————

Τελικά το ράλι Ακρόπολις θα γίνει με τις ευλογίες του Εurosport Events. Και αυτό διότι η εταιρεία αποφάσισε να… χαρίσει το παράβολο των 250.000 ευρώ στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού προκειμένου ο εθνικός μας αγώνας να συμπεριληφθεί στο αγωνιστικό ημερολόγιο του ERC.

Το χρονικό διάστημα 9-11 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το φετινό ράλι Ακρόπολις

 
———————————————————

Για τον Οκτώβρη ανανέωσε το τηλεοπτικό ραντεβού η εκπομπή μοτοσικλέτας και ποδηλάτου Moto & Bike TV. Ύστερα από μια επιτυχημένη χρόνια οι συντελεστές της εκπομπής παίρνουν δυνάμεις προκειμένου να συγκεντρώσουν υλικό για την επόμενη σεζόν που θα είναι η 3η συνεχόμενη.

Εκπλήξεις ετοιμάζει από τη νεα τηλεοπτική σεζόν ο Γιάννης Κατσιμπάρος

 
———————————————————

Εδώ και 4 περίπου μήνες έχει σταματήσει την συνεργασία του με την καθημερινή αθλητική εφημερίδα Live Sport ο Διονύσης Λιβέρης. Ο γνωστός δημοσιογράφος που κάλυπτε τη στήλη του αυτοκινήτου δεν τα βρήκε με την εργοδοσία η οποία προφανώς δεν πιστεύει στο συγκεκριμένο  που έχει τεράστιο κοινό και αναζητά καθημερινά ενημέρωση.

Ο Διονύσης Λιβέρης είναι από τους πιο έμπειρους συντάκτες αυτοκινήτου

 
———————————————————

Το τηλεοπτικό Traction πήγε διακοπές και περιμένουμε να μάθουμε πότε θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν. Ωστόσο στα τελευταία επεισόδια ήταν αισθητή η απουσία του Νίκου Βιτσιλάκη που καλύπτει κυρίως θέματα μοτοσικλέτας και μας καθηλώνει στον… καναπέ! Προφανώς τον… έφαγε το περιοδικό moto & rider το οποίο όπως μαθαίνουμε πάει… σούπερ από πλευράς πωλήσεων.

Δύσκολη η δουλειά του συντάκτη μοτοσικλέτας Νίκου Βιτσιλάκη!

 
———————————————————

Πολύ δυνατά μπαίνει στο παιχνίδι της προβολής ο όμιλος “Σαρακάκη“. Την περασμένη εβδομάδα είχε αποστολή στην Πορτογαλία για το νέο Honda HR-V. Αυτή την εβδομάδα (Δευτέρα έως και Τετάρτη) παρουσιάζει στην Ελλάδα το ανανεωμένο Mitsubishi ASX ενώ στις 30-31 Ιουλίου έχει και πάλι ταξίδι στην Φρανκφούρτη για το νέο Honda Jazz.

 
———————————————————

Από εβδομαδιαίο σε… 15νθήμερο μετατρέπεται το Αuto Τρίτη αλλά μόνο για τον μήνα Αύγουστο, λόγω τον πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

 
———————————————————

Παρουσίαση σε εκπροσώπους του Τύπου αλλά και αντιπροσώπους της μάρκας έκανε η Opel με αφορμή τη νέα γενιά του Astra. Το μοντέλο «επισκέφτηκε» την Ελλάδα δύο μήνες πριν από την παγκόσμια παρουσίασή του. Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Πρόεδρος της Opel Γιάννης Πασσάδης.

 
———————————————————

Με το άνοιγμα των τραπεζών η αγορά θα αρχίσει σιγά, σιγά να βρίσκει ρυθμό και το GREXIT θα αρχίσει να απομακρύνεται… Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε πως αρκετές εταιρείες είχαν δουλέψει ακόμα και Plan B σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά…

 
———————————————————

Νέα συνάντηση πραγματοποίησαν τα μέλη του ελληνικού αυτοκινήτου της χρονιάς και συγκεκριμένα λίγες ώρες πριν από την εκδήλωση της Opel την Τετάρτη 15 Ιουλίου. Θέμα συζήτησης ήταν οι επιστολές που έστειλαν οι Θεοφράστου και Στέφου ενώ ψηφίστηκε για το αν θα πρέπει οι ψηφοφορίες να είναι φανερές ή μυστικές. Τελικά πάρθηκε η απόφαση να παραμείνουν μυστικές

———————————————————

Στη Nissan – Λαινάς εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες το 1 από τα 200 Nissan GT-R Nismo που υπάρχουν στον κόσμο… Κρίμα που ένα τόσο μοναδικό αυτοκίνητο δεν είχαν τη χαρά να το θαυμάσουν οι φίλοι των ξεχωριστών super cars από κοντά (διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ).

———————————————————

Press kit με πολύ καλές φωτογραφίες έδωσε στους δημοσιογράφους η Opel με το νέο Astra αλλά δεν υπήρχε πουθενά το αυτοκίνητο σε κίνηση. Όπως μάθαμε το κόκκινο Astra προπαραγωγής που ήρθε στην Ελλάδα είχε ελάχιστα χιλιόμετρα και απαγορευόταν να βγουν τέτοιου είδους εικόνες. Αυτός ήταν και ο λόγος που υπήρχε και άνθρωπος της GM στην φωτογράφηση του μοντέλου…

 

———————————————————

Εδώ ο Γιάννης Σκουφής, εκεί ο Γιάννης Σκουφής, τελικά ο Γιάννης Σκουφής μπήκε στο ελληνικό αυτοκίνητο της χρονιάς; Όπως γράψαμε στα «Νέα της Πιάτσας Νο 13» η αίτηση του δημοσιογράφου απορρίφτηκε καθώς δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό θετικών ψήφων (όπως συνέβη και με άλλους δημοσιογράφους)…

Ωστόσο, την Τετάρτη 15 Ιουλίου και έπειτα από νέα συνεδρίαση, ο Γιάννης Σκουφής έγινε δεκτός στο «ΑτΧ». Τουλάχιστον αυτό γνωρίζουν μέλη του θεσμού στα οποία απευθυνθήκαμε, σε αντίθεση με άλλα που μας παράπεμψαν για απάντηση στο ΔΣ. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του θεσμού Αντώνης Κόλιας μας ενημέρωσε πως ο Γιάννης Σκουφής δεν μπήκε στο θεσμό. Επικοινωνήσαμε με τον Γιάννη Σκουφή και μάθαμε πως τελικά η αίτησή του έγινε δεκτή…

Δεν ξέρω τι καταλάβατε αλλά προσπαθούμε και εμείς να καταλάβουμε. Αναρωτιόμαστε πάντως γιατί τόση μυστικοπάθεια…

———————————————————

Μεταξύ 16.000 – 17.000 φύλλων πουλάει το περιοδικό μοτοσικλέτας moto & rider. Οι πωλήσεις αυτές αφορούν συνδυαστικό νούμερο εφημερίδας Έθνος και περιπτέρου. Μέχρι στιγμής έχουν βγει πέντε τεύχη.

 
———————————————————

Χωρίς θέματα στις πληρωμές και με εντολή «προχωράμε μπροστά χωρίς να υπάρχει κανένα θέμα μη καταβολής του μισθού», ο Πέτρος Τριανταφύλλης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους συνεργάτες του για τη δυναμική που έχει το μαγαζί.

———————————————————

Σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» τα περιοδικά Auto Bild και Auto Τρίτη για το χρονικό διάστημα 6-12 Ιουλίου πούλησαν 4.950 και 3.890 τεύχη αντίστοιχα.

 
———————————————————

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**

Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)
1. www.zougla.gr 5
2. www.protothema.gr 7
3. www.newsit.gr 10
4. www.newsbomb.gr 15
5. www.in.gr 16
6. www.news247.gr 18
7. www.gazzetta.gr 20
8. www.naftemporiki 26
9. www.capital.gr 28
10. www.newsbeast.gr 30

* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (1o Google.gr, 2o Facebook.com, 3o Google.com, 4o Youtube.com)

 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)
1. www.newsauto.gr 180
2. www.autoblog.gr 469
3. www.autotriti.gr 518
4. www.gocar.gr 925
5. www.caroto.gr 1.190
6. www.caranddriver.gr 1.406
7. www.motornews.gr 1.574
8. www.carzine.gr 1.614
9. www.4troxoi.gr 1.758 
10. www.drive.gr 2.175
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

** μέτρηση 20/7/2015

———————————————————
 


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μας… τρέλανε με την φωτογραφία που ανέβασε στο Facebook ο Αντώνης Στοιβαχτάρης, επικεφαλής της εταιρείας διοργανώσεων εκδηλώσεων, Prom Auto.

Όπως ο ίδιος έγραψε, πήγε κολυμπώντας να αγοράσει… σουβλάκια και κολυμπώντας επέστρεψε για να τα… καταβροχθίσει στο σκάφος!

Διαβάστε επίσης: Τα νέα της πιάτσας, 1…

Διαβάστε επίσης: Τα νέα της πιάτσας, 2…

Διαβάστε επίσης: Τα νέα της πιάτσας, 3…

Διαβάστε επίσης: Τα νέα της πιάτσας, 4…

Διαβάστε επίσης: Τα νέα της πιάτσας, 5…

Διαβάστε επίσης: Τα νέα της πιάτσας, 6…

Διαβάστε επίσης: Τα νέα της πιάτσας, 7…

Διαβάστε επίσης: Τα νέα της πιάτσας, 8…

Διαβάστε επίσης: Τα νέα της πιάτσας, 9…

Διαβάστε επίσης: Τα νέα της πιάτσας, 10…

Διαβάστε επίσης: Τα νέα της πιάτσας, 11…

Διαβάστε επίσης: Τα νέα της πιάτσας, 12…

Διαβάστε επίσης: Τα νέα της πιάτσας, 13…

Διαβάστε επίσης: Τα νέα της πιάτσας, 14…

Διαβάστε επίσης: Τα νέα της πιάτσας, 15…

Διαβάστε επίσης: Τα νέα της πιάτσας, 16…

    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης