Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Περισσότερα από 200.000 ευρώ (!) κατάφερε να αποκομίσει ένα ζευγάρι απατεώνων, το οποίο υποσχόταν σε ανυποψίαστους πολίτες ότι με πολύ λίγα χρήματα θα είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πολυτελή αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, μια 41χρονη και ένας 35χρονος αλλοδαπός αναρτούσαν σε γνωστές ιστοσελίδες αγγελίες με τις οποίες προσέφεραν εικονικά αυτοκίνητα και μηχανές σε τιμές-«σκάνδαλο», ενώ στη συνέχεια έπειθαν τους ενδιαφερόμενους να καταβάλουν σε τραπεζικό λογαριασμό της 41χρονης διάφορα χρηματικά ποσά ως προκαταβολή.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο zougla.gr, το ζευγάρι ζητούσε ως προκαταβολή από 2.000 έως και 10.000 ευρώ ανάλογα με το όχημα.

Όταν οι πολίτες κατέβαλαν τα χρήματα, τότε το ζευγάρι γινόταν καπνός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, από την παράνομη δράση τους κατάφεραν να αποσπάσουν περισσότερα από 200.000 ευρώ, ενώ ο αριθμός των εξαπατημένων ξεπερνά τους 100.

Τελικά η δράση τους έλαβε τέλος μετά την παρέμβαση των ανδρών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι έπειτα από ενδελεχή 6μηνη ψηφιακή έρευνα κατάφεραν να φτάσουν στους επιτήδειους και να τους περάσουν χειροπέδες.

Πιο συγκεκριμένα, από τη Δίωξη εξιχνιάστηκαν έξι υποθέσεις διαδικτυακών απατών και σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου.

Να σημειωθεί ότι κλιμάκιο αστυνομικών της υπηρεσίας πραγματοποίησε κατ’ οίκον έρευνα στην οικία της 41χρονης. Κατά τη διάρκεια της έρευνας ταυτοποιήθηκε η παράνομη δράση της, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– πέντε κάρτες SIM
– μία κάρτα microSD
– δύο κινητά τηλέφωνα
– ένα tablet
– δύο κάρτες αναγράφουσες τους κωδικούς PIN και PUK, εκ των οποίων η μία ανήκει σε μία εκ των ανωτέρω αναγραφόμενων πέντε καρτών SIM και
– το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ προερχόμενο από εγκληματικές δραστηριότητες.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών σε άλλες όμοιες και συναφείς πράξεις.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης